Címkék

StirlitzBlog

a köz úgy kívánja... Szibériai kis kuckójában merengve Stirlitz hirtelen rádöbbent, hogy állami szolgálatban eltöltött évei nem múltak el nyomtalanul. A magány, a függetlenség csak önáltatás volt. Emberfüggő maradt, és a köz most kívánt. Blogot kívánt. És Stirlitz már tudta, hogy blogolni kezd...
dátum: 15:27 december, 2006..
2009 tavaszán Stilritz elköltözött a tokás rokkerek, és egyéb silányságok tanyájáról, mert ő már tudta, h a locsogás nem boldogít..

Linkblog

Libamáj

2008.11.03. 10:45 | hairybottler | Szólj hozzá!

Címkék: a lesz paraszt libamáj tömjed mája

Tömjed babám, jó lesz a mája!Sirlitz elnézte ezeket a tömve-jó-a-liba fejeket, amint öntudatosan tömték magukba a libamájat és szenvtelen arccal mondogatták: így volt ez száz éve is, így volt ez kétszáz éve is, így volt ez háromszázéve is. Nos, emlékezett Stirlitz, háromszáz éve még létezett a rabszolgaság, háromszáz éve még le lehetett mészárolni népeket, háromszáz éve még simán kihívhattam volna párbajra az ilyeneket, hogy a vérükben fürödjek, hátha az jót tesz a csúznak, mert az kegyetlenül kínoz már ebben a korban. Háromszáz éve kétségtelenül sokkal jobb volt.
Ma azonban a japánoknak és a norvégoknak lassan le kell szokniuk a bálnavadászatról, és a déli államokban is le kellett szokni a rabszolgatartásról, meg hogy külön budiba járassák a színesbőrű embereket. Mert a világ változik. Persze nem azok miatt változik, akik öntudattal tömik magukba a kényszertömött libák máját, falják a bálnalevest és a sült cápauszonyt, annyit, hogy a Föld élővilágának több mint egynegyede eltűnt 1970 óta, mert ezek élvezetekre, kényelemre, vagyonra vágynak. Ők csupán a haszonélvezői a változásoknak. Ők a jellemesek, akik csak utasai az életnek, és utaznak akár azon az áron is, hogy szenvedést okoznak az élvezeteikkel, hogy a saját gyerekeik elől élik fel a világot, hiszen ők maguk ezt már úgysem érik meg.

Valamikor réges-régen rengeteg ember elveszítette a megélhetését, amikor felszabadították a rabszolgákat, és sokakat felháborított, amikor törvényben tiltották meg a párbajokat, mert az ilyen tömve-jó-a-liba lények most megússzák, hogy Stirlitz a vérükkel próbálja kezelni a csúzát. Egyes angol és más nemzetiségű emberek nagyon fel voltak háborodva, midőn a helyiek visszakövetelték tőlük a földjeiket, amiket már majd' egy évszázada magukénak tekintettek ezek az angolok és más nemzetiségű emberek. Valamikor hihetetlennek tűnt a gondolat, hogy egyik ember nem lehet a másik ember tulajdona, beszélő gépe. Valamikor ez eretnek gondolatnak számított. Ez van.

 

Stirlitz tudta, hogy így van. Stirlitz azt is tudta, hogy ma 2008-at írunk, és pillanatnyilag a XXI. században élünk, bár a tömve-jó-a-libáknak ez nem jelent semmit. Ők úgy gondolják, nyugodtan élhetnek ma is több száz évvel ezelőtt, semmi gond. Semmi gond, ha az utcát ellepik a hajléktalanok, csak a buszra ne szálljanak fel, az autójuk elé ne álljanak, meg egyáltalán az ő szemük elé ne kerüljenek, mert nekik joguk van élni, és élvezni a létet, a hajléktalanoknak, és a tömésre szánt libáknak pedig nincs joga őket ebben zavarni. Vegyék el ők is a magukét, vagy tartsák a pofájukat, és vonuljanak el szépen félre megdögleni.

 

Békesség.

A bejegyzés trackback címe:

https://stirlitzblog.blog.hu/api/trackback/id/tr57747040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása