Címkék

StirlitzBlog

a köz úgy kívánja... Szibériai kis kuckójában merengve Stirlitz hirtelen rádöbbent, hogy állami szolgálatban eltöltött évei nem múltak el nyomtalanul. A magány, a függetlenség csak önáltatás volt. Emberfüggő maradt, és a köz most kívánt. Blogot kívánt. És Stirlitz már tudta, hogy blogolni kezd...
dátum: 15:27 december, 2006..
2009 tavaszán Stilritz elköltözött a tokás rokkerek, és egyéb silányságok tanyájáról, mert ő már tudta, h a locsogás nem boldogít..

Linkblog

in Memoriam II. - újabb siralom Magyarországért (mert minden összefügg)

2009.03.24. 13:52 | hairybottler | Szólj hozzá!

Címkék: viktor takarodj gyurcsányi siralombeszéd

"Az elitek önmagukkal és a hatalommal vannak elfoglalva, miközben a nyomorúság egyre nagyobb."

Gyurcsány Ferenc 1989

Na, frkó, a bátor megígérte, hogy elmegy a picsába végre. Aszondja még búcsúnak, h a válság kezeléséhez valami támogatottság kell. Tehát a válság nem kezelése az nem attól van, mert gyáva és béna hozzá, hanem mert nincsen támogatottsága. Bassza meg, mintha ezt a ferikét hallanánk itten, aki a kisz-t verte széjjel akkor. Semmit nem változott: hazudott akkor, hazudik most. Egyszer nem hazudott: Őszödön.


Hazudós frkó a bátor

Aszondják erre itt az okosok, hogy na, majd 2014-ben. Ezek az okosok talán elfelejtik, h állócsillagok Magyarország egén ritkán tündökölnek. Ennyire azért nem feledékenyek az emberek, h elfelednék, ki hazudott nekik évekig. Ráadásul amikor ilyen átlátszóan hazudik. Lehet, hogy politikai szempontból, hatalmi szempontból nem látszik, mennyire meztelen a király, a nézőtérről ellenben látszik. Viktor csillaga megállt 2002-ben és most sem ragyogna fel, ha nem egy ilyen hazudós, tehetségtelen, arcátlan, ideggyenge állócsillag jelent volna meg párnak, ha az őszödi beszéd nem csupán egy újabb ócska kampányhazugság lett volna. Már most lehet borítékolni, 2014-ben senki nem fog elmenni szavazni, ha csak ez két lehetőség lesz. Ha pedig senki nem megy szavazni, akkor a a széljobbos házmesterek előtt nyitva az út a parlamentbe. El kéne már takarítani mindkét hatalombeteg szarházit az ország egéről, mert nem csillagok ezek, hanem a kaszárnya reflektorai. És ezt a bentlakók is tudják. (még szerencse, h nyitva van a kapu, tehát bent az van, aki maradni akar.)

Ki az, akinek nem világos, hogy ez a két elvtárs mennyire ugyanazt az utat járja? Hogy mennyire az mszmp kódja dolgozik bennük? Itt egy példa: a demisz éppen úgy lopott, ahogy zuschlag lopott, a demisz, a kisz módszereivel képezték az új generáció silánylelkűit. Az ügy elévült..? Hány ügy évült el? Kit büntettek meg az elévülés miatt? Senkit. Miféle intézkedések születtek, h ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő? Semmi. Amit meg lehet, ezek szétlopják, Őszödön elhangzott hogyan. Aki Magyarországon fizetett adót, annak jogában áll akkorát rúgni bármelyik magyar politikus seggébe, amekkora erejéből telik. Vajon viktor nem így lopik? Épp így lopik, ugyan az az iskola. Ugyan az az iskola.. Magyarországon addig nem lesz rend, míg az ország ki nem takarítja a portájáról ezeket mind.

"Ferenc József, az uralkodó, aki elsőbben itt lakott, úgy maradt meg a történelem köztudatában, mint aki "rugalmasan lépdel" és azután érdeklődik, "milyen volt a termés"? A Kormányzó - aki Ferenc József szárnysegédje volt, mielőtt beköltözött a királyi várba - a köztudat szerint "nyájasan elbeszélgetett" a látogatókkal és aztán "országolt". Most, amikor mindebből nem maradt más, csak a rombadőlt palota, egy pillanatra felrémlett ennek a királytalan királyságnak panoptikuma. A vasrácsos kapu mögött látható volt a Kormányzó fantomja, admirálisi egyenruhában, fehér lovon. Aztán a magas rangú papok, zászlósurak, díszmagyaros államférfiak és - lefele az állomásfőnökig - az állami hierarchia különböző, legtöbbször tetszetős egyenruhába bújtatott alkalmazottjai: a miniszter, a főispán, a tűzoltó-főparancsnok. [...] A kormányzó itt székelt a Várban - nem "lakott", hanem "székelt", mert a neobarokk dzsentrietikett, amely a Ferenc József-i spanyol etikettet helyettesítette, megkövetelte az ilyen finom árnyalati különböztetéseket. És innen "országolt", a Várból - nem kormányzott, hanem "országolt". És mindig nyájas volt. Lejjebb és a környéken mindenfelé, a hivatalok kirakataiban nagy Egyéniségek állongtak, tekintélyt, igen, áhítatos elismerést követelő magatartással, mint a máriapócsi búcsún a fából faragott, tarkára pingált helyi szentek, melyeket a tátott szájjal bámult a hívő tömeg."

Márai Sándor: Föld, Föld...!

Stirlitz már tudta, hogy inkább Szibéria, és egy kutya társasága, mint festett-faragott tarka szentet készíteni fél pénzért díszmagyaros megyei jegyzőknek, Fülig Jimmy-féle díszegyenruhás csendőröknek, állomásfőnököknek, bakteroknak, faggyú- és pálinkaszagú kocsisoknak, fuvarosoknak, zselléreknek a vásári forgatagban. Stirlitz nem akart olyan olcsó ripacs lenni, aki térgyroggyanva műészurazza, szopja le önmagát a vásári színpadon (aztán meg kikéri magának, ha lefotózzák: híres akarok lenni, lökjetek seggbe, de ingyéfotózás nincsen ám!). Mert nem kötelező ilyennek lenni. Ez bizony mindenkinek a maga választása: képes-e uralkodni eredendő ripacsságán, vagy sem.

Magyarország megpróbálta lerázni ezt az örökséget, de húsz év alatt a politikusai (élősködői) kiszívták nedveit, és most lesoványodva, legyengülve, kivérezve, nedvedző, elfertőzött sebbekkel a testén visszahanyatlott ide. Legyőzetett ismét, ahogy kifulladt és legyőzetett már annyi nemzedéke, annyi szabadságharcában. Ez, a legutolsó, az ezerkilencszáznyolcvan előtt születettek szabadságharca is elbukott, nem lettünk Európa, nem léptünk be a XXI. sz-ba, lázálmok vannak, jövőkép nulla, gyűlik a genny, akik megint kötelet fonnak. Aki pedig azt mondja, majd a jövő nemzedék,.. majd az megvívja, és megnyeri a harcot, annak felhívnám a figyelmét, h a cigányok jövő nemzedéke mennyire hozta el a megváltást a számukra.. Talán úgy jobban látni, ha nem egy fatörzstől két centiméterre állva meresztjük a szemünket az "erdőre", és mondunk nagyot, hanem kis perspektívát adunk magunknak, de ez már mindegy.. Most az van, hogy hazudós frkó (a bátor) trükközött egyet, és egyeseknek egy pillanatra úgy tűnt, vagy pénzért azt hazudták, Magyarországon is lehetséges estleg elhajtani a férgeket.

Stirlitz tartott tőle, újabb ötven évig nem az...

A bejegyzés trackback címe:

https://stirlitzblog.blog.hu/api/trackback/id/tr431022352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása