Címkék

StirlitzBlog

a köz úgy kívánja... Szibériai kis kuckójában merengve Stirlitz hirtelen rádöbbent, hogy állami szolgálatban eltöltött évei nem múltak el nyomtalanul. A magány, a függetlenség csak önáltatás volt. Emberfüggő maradt, és a köz most kívánt. Blogot kívánt. És Stirlitz már tudta, hogy blogolni kezd...
dátum: 15:27 december, 2006..
2009 tavaszán Stilritz elköltözött a tokás rokkerek, és egyéb silányságok tanyájáról, mert ő már tudta, h a locsogás nem boldogít..

Linkblog

Re: Az igazi magyar őstörténetről

2009.01.07. 14:39 | hairybottler | Szólj hozzá!

Címkék: napló stirlitz kiszely erdélyi istván

yuk"Hála" a némileg erőteljes ismeretterjesztésnek (belefossuk más blogjába a linkünket, kedves Ubuntufan, te tapló..), Stirlitz megismerkedett az itt található szöveggel, amin aztán el is gondolkodott kissé. Próbálta megkeresni az eredetijét, de sajna az Erdélyi Napló-n nincs kereső... Végül a SzentGugli segített ismét.

"...kiírta a hun-örmény szótárt. Benne van a teljes magyar nyelvtan, és benne van a teljes magyar szókincs, a 2500 alapvető szavunk. Ugye, 163 finnugor szavunk van és 2700 török szavunk."

Kiszely István azzal kezdi, hogy ő nem történész. Nem is. A valóság egyik cserepe itt van, ő is idézi:

"Az új finn történelemtankönyvek így kezdődnek: "eddig az volt a nézet, hogy a magyarokkal rokonok vagyunk. Mára kiderült: barátság van, de genetika nincs."*"

És erre Pista bácsi emígyen: "De hát a történész nem miniszterelnök, nem agysebész: a történésznek mindig szüksége van a vajas-kenyerére egy kis szalámira, netán kaviárra." Öööö... ez most mi? Azt kívánja mondani a bácsi, hogy esetleg a miniszerelnöknek nincs szüksége kenyérre, szalámira, vagy az agysebésznek, a biológusnak nincsen? Mit jelent ez a mondat? Stirlitz tudta, mit jelent: jópofáskodást, baráti összekacsintást a közönséggel: a történész megvásárolható, de mi nem vagyunk azok.
- Húzza már ki a nyelvit a seggembő' Pista bátya! Atyúristen... Azt hittem, itt most komolyan, tudományossan beszélünk, vagy mi. Azt szeretné sugallani tám, hogy a történész nem tudományos módszerekkel, kutatja a múltat, hogy a kukoricafosztás közben mesélt történetek hitelesebbek, mint a kutatások, ásatások, a genetikai vizsgálatok eredményei? Normááális? De hiszen éppen most idézte a finn tankönyveket? Mit gondol, drága bátya, azok mire épülnek? Anekdotákra? Kukoricafosztásra? A János vitézre, embör? A finn tankönyvírók beültek egy erdélyi kukoricafosztásra, ott végighallgatták a tolmácsot, mert csak 167 szavunk egyezik, jegyzeteltek, aztán hazamentek a Finnországba, és megírták a tankönyvet? Normááális? Térjen a tárgyra, azt beszélje, ne süketeljen, hunyorgasson itten... Végezze el a "a nagy mitokondriális DNS vizsgálatot egymillió négyszázezer emberen", arról beszéljen. Hol van az? Ha valaki tud linket tegye már ide legyenszíves. Megézném...

Ne arról beszéljen, hogy elnyomják, mert itt beszél most is, hanem, ha egyszer beszél, mi meg hallgatjuk, akkor azt mondja, amit talált. A tényeket, ne a véleményét. Ismertesse a tényeket végre.

"Ötven évet tartózkodunk ezen a területen. Ekkor vettük át ezt a százhatvanhárom finnugor szót.
Hát ötven év alatt mi is átvettünk százhatvanhárom szót az angolból: flopy, meg disc, meg winchester…"
- félreértések elkerülése végett: az ötven év alatt átvett szavakból néhány: vér, kéz, szem, szív, élni, víz, fészek, árva, hal, menni. Kemény  ötven év volt, kedves Pista bá', igen kemény... Tudja Ön, mi az az alapszókincs? Nyilván tudja, hiszen azt mondta, akadémikus volt. Ötven év alatt lecseréltük, mi? Aszt azóta se. Tehát Ön akkor most azt állítja, kijelenti, ötven év múlva blod-nak mondjuk a vért, és goingolni fog a magyar, ha megy valahová? Nebasszameg, bátya! Most kit néz hülyének? Azokat akik ezt benyelik.

Ex-akadémikusként, nyilván nem titok Ön előtt, hogy a 2700 török szó legnagyobb része földműveléssel kapcsolatos. A földművelés a neolitikum végén alakult ki, és valóban Elő-Ázsiában (Irán), úgy i. e. 8000 környékén, és i. e. 5500 körül ért el Közép-Európába, köztük hazánkba is, ami akkoriban még nem volt a hazánk. A halászattal, vadászattal, méhészettel kapcsolatos szavaink ennél egyértelműen régebbiek. És beza finnugor eredetűek. Az a 163 szó jóval régebbi, mint a 2700. De ezt nyilvánvalóan Ön is tudja, csak hát jó lenne az a kis kaviár, mi? Egy teáskanálnyi... vagy kannányi.

 

Bizonyára, azzal is tisztában van, hogy olyan még a földkerekségen nem volt, hogy egy népcsoport lecserélte volna az alapszókincsét régebbire, és megtartotta volna az újabb jövevényszavait. Olyanról tudunk, hogy népcsoportok elhagyták a nyelvüket, a szülőföldjüket, beolvadtak, stb., erre van számtalan példa, de hogy az ősi szókészletet lecserélték volna, olyanra példa nem volt.

 

Az is világos, hogy az új technológiák elterjedésével jönnek a hozzájuk tartozó szavak, erre szép példa a flopy, de a vérre, a fészekre, a halra nem. Gondolom, ezzel is tisztában van, csak hát az a szalámi... Megkívánta, na. Ez van, nem kell szégyellni. A hazugságot kéne szégyellni.

 

Ha őszinték akarunk lenni, és a tényeket vesszük számba, akkor azt kell, és lehet mondani, genetikai rokonság nincs, nyelvrokonság van. Aztán el kell gondolkodni azon, ez mit jelent? Ez a tudós kutató dolga.

Drága Pista bá', teccikérteni, ezek a tények. Ezt mondják a tények, és ebből látszik, hogy Ön nem történész, de nem is nyelvész vagy tudós, mert nem tudományos igénnyel kezeli a tényeket. Igazi gyűrűkura-rajongói, leslie l lawrence-i, däniken-i terhánysággal kezeli a tényeket. Szóval akkor micsoda? Sci-fi író? Orvosember? Sámán? Előkapja a "a nagy mitokondriális DNS vizsgálatot egymillió négyszázezer emberen"-t, meglengeti, hókusz-pókusz, rájaüt, oszt varázsol. Csak hát nem találom azt az eredményt sehol. Mert nem publikálta, mert lefaszistázzák a büdösek. A honlapján nincs. Név, hogy ki publikálta nincs. Én most átnéztem magyar és finn irodalmat az ügyben, ott van publikált eredmény, ide is linkeltem. Majd ha meg lesz az Öné, linkelem azt is szívesen...

Tudja bátya, gyakran előfordul az, hogy éppen a hazug mondja ki, hol, miben, miért hazudott. Gyakran éppen azt mutatják meg az emberek legelőbb, amit rejtegetni próbálnának minden áron. Jelen esetben: szalámi. Egészen pontosan az a téliszalámis-tojásos szenya, kaviárral a tetején. Ja, finom is volt az... Hát remélem, megkapta. Remélem, ha már megkapta, adnak belőle magának egy kisteherautóra valót, bár attól tartok az se lenne elég...

Stirlitz már tudta, hogy elragadtatta magát, kemény szavakat használt, de azt is tudta, hogy ezt teszi vele a füllentés: felforr a vére, kemény szavakat használ. Összefoglalván tehát:

A; genetikai kapcsolat nincs.
B; ötven év alatt semmilyen nép nem cseréli le az alapszókincsét.
C; rengeteg más eredetű szavunk van, az alapszókincsünk azonban finnugor

Ezt tudjuk.

Valakik tovább fognak dolgozni a kirakóson, tovább kutatják a népek eredetét, vonulásait, történetét, ásnak, gyűjtenek, fordítanak, akkor is, ha itthon ricsajozásba fullad ez is. A világ nem áll meg egy ricsajozó banda mellett, az embereknek nincs erre ideje, az élet rövid, a meló rengeteg. Generációk kutatnak, megteszik nélkülünk is, mert érdekli őket saját népük története, és annak része a mi népünké is. A valódi történeté. A közös történeté. A történelem nem enyém, övék, tied. Közös. De ez valakinek magas...

Ja igen, majdnem kimaradt:

D; szalámi mindenkinek kell a kenyérre...

 

*Ezt a mondatot, vagyis az eredetijét még keresem, de egyre gyanúsabb, hogy ez sem lesz meg...

...

(és ezt már tényleg csak zárójelben, szemlesütve mondom: "Európában egyedüli népként sokasodtunk harmincszorosára" E miatt a mondat miatt, én pirulok, Ön helyett, ez annyira... ez annyira gyalázatos hazugság. Hiszen pontosan tudjuk, h kétszer is az durván megzuhant a lakosság létszáma, kétszer is csupán betelepítésekkel éltünk túl, kerültük el, hogy az avarok és a hunok sorsára jussunk. Hát mi a kovászból számolta ki akkor azt a harmincat, he? Bátya. Miből? Hogyan? Ezért a mondatért hétszer szégyellje magát, kedves Pista bá', még ha nem is történész, nem is matematikus, de nem is egyenes ember...

"A honfoglalás idején a mai Franciaország területén hét millió ember élt, és ma Franciaországban csak ötvennyolc millióan vannak. Kilencszeresére sem tudtak sokasodni." Meséljen még Magyarország népességéről: "1241 áprilisa és 1242 márciusa közötti majdnem egy év leforgása alatt a mongol sereg dúlása nyomán Magyarország lakosságának kb. 40-50%-a pusztult el (3 millióból kb. 1,5 millió ember) ... Mivel a tatárjárás során az ország lakosságának jelentős hányada elpusztult, a király külföldi telepeseket hívott be az országba." (megjegyzem itt azért eléggé eltérő adatokat láttam)

 

Némi adalék (mellesleg), a tatárjáráshoz, hátha ismerősnek tűnik nekünk magyaroknak ma 2009-ben: "Rogerius feljegyzése alapján még az ellenséggel szemben, a döntő csata küszöbén sem szűnt meg az egyenetlenség, a háborgás a király ellen: "Azt akarták, hogy a király csatát veszítsen, hogy aztán kedvesebbek legyenek a király előtt, hogy inkább megbecsülje őket s kinevették a királyt, midőn ez a Sajó partján átvezető híd védelmére felváltva ezer embert rendelt." "


"A templomos lovagok, Kálmán herceg és Ugrin érsek dandárjaikkal kétségbeesett hősiességgel harcoltak, de a templomosok mind egy szálig elestek, Kálmán és Ugrin súlyosan megsebesülve kénytelenek voltak visszavonulni." - Ugrin elesett, Kálmán májusban belehalt sérüléseibe. A hősök elesnek, a szájjalhősök megmaradnak - ez a háborúk menete.


Török hódoltság 1541-1686


"A hódoltság ideje alatt az ország nagy része pusztulásnak indult. Sok terület elnéptelenedett, így például a határterületek az állandó harcok miatt. Az elnéptelenedett vidékekre később beköltöztek a környező országokban élő népek (például oláhok, rácok, szlovákok)." A pusztulás mértéke megközelítette a 75%-ot, ezért beszélünk elnéptelenedésről.


"A háborúk irtózatos pusztítást végeztek a kulturális örökségben, a gazdaságban, és az emberi életben egyaránt. Nemcsak magyar katonák generációi pusztultak el, hanem a törökök jelentős népességet hajtottak el rabszolgaként is az országból. A korábban leggazdagabb területeken (a mai Vajdaságban és az ország közepén) szinte egyetlen kő- vagy téglaépület sem maradt fenn. A módszeres pusztítás megváltoztatta a középkori településszerkezetet, s átalakította a népesség etnikai összetételét. Mátyás király Magyarországát még 4 millióan lakták - akár a korabeli Angliát. A következő két évszázadban Európa népessége megkétszereződött, ám Magyarországon a XVII. század végén már csak 3 millióan éltek. A legviszontagságosabb sorsú középső területek pusztuló magyar lakosságához ekkor vegyültek nagy számban a török elől menekülő balkáni népcsoportok, majd a török kiűzését követően behúzódó szlovákok, s a későbbi telepítési akciók eredményeként érkező németek, szerbek, románok."


Ezt egy történész tudja, de mit mondjak, egy átlag magyar embernek sem okozhat meglepetést, ha megvan a nyolc általánosa. Vagy ez is csak Habsburg mítosz? monarchista-marxista-komejnista hablaty? Valójába töretlenül szaporodtunk harmincszorosára?

Aztán meg ez a pörkölt mizéria. Nem is akartam rá kitérni, de eszembe jutott, nehogy kifelejtse a könyvéből, a pacalt, meg a körömpörköltöt. Ezekkel tuti sikere lesz az ejrópai piacon. Tyű és a velőskenyeret is mindenképpen! A nyomorult kásazabálók azonnal belássák tüle, mennyi hálával és szeretettel tartoznak a Magasságos Jóistennek, akinek Legszeretetteljesebb Ajándéka a szegény, nyomorult, kásában senyvedő emberiség számára a magyarság, és a megváltó pacalja. Ezt ne hagyja ki semmiképpen...)

Update: Némi háttéranyag Nemzetünk Nagy Professzoráról itt és itt.. csak hogy világos legyen, ki mikor, hogyan hazudott ordasmódra. A miért? Talán a parízerért, estleg kényszeresen, talán mindkettő..

A bejegyzés trackback címe:

https://stirlitzblog.blog.hu/api/trackback/id/tr100863463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása