Címkék

StirlitzBlog

a köz úgy kívánja... Szibériai kis kuckójában merengve Stirlitz hirtelen rádöbbent, hogy állami szolgálatban eltöltött évei nem múltak el nyomtalanul. A magány, a függetlenség csak önáltatás volt. Emberfüggő maradt, és a köz most kívánt. Blogot kívánt. És Stirlitz már tudta, hogy blogolni kezd...
dátum: 15:27 december, 2006..
2009 tavaszán Stilritz elköltözött a tokás rokkerek, és egyéb silányságok tanyájáról, mert ő már tudta, h a locsogás nem boldogít..

Linkblog

Felnőtt a twa™Művek, már cenzúráz...

2008.06.13. 17:48 | hairybottler | 7 komment

Címkék: for stirlitz twa™művek cenzúrával better magyarland!

[bulvár]
Stirlitz már tudta, hogy ismét igaza volt. Az erózió megállíthatatlan jelei, szaga összetéveszthetetlen. A lepusztult, megkopott szellem cenzúrába fordul, nincsenek érvei. A twa™Művek is bevezette hát azt a gondolatközlési formulát, amit pl. rubinréka is alkalmaz blogján, és amit Kádárék is nyomtak, meg mindenki, aki elment odáig, hogy már nem lehetett megmagyarázni a kritikát.

Az alábbi hsz nyomtalanul eltűnt "a for a Better Magyarland" blog kommentjei közül, még jó, hogy a szövegszerkesztő emlékezett rá:

"A munka szégyen, ahogy a semmittevés is. Árpi asziszi, a piaccal megtalálta a bölcsek kövét, csakhogy a piac sohasem volt még elégséges mérce sem, mert a piac a bóvlit favorizálja, ahogy ezt Árpi bizonyára vágja, mert a bóvliból él. A piacnak az a jó, ha valaki heti 3,5 dollárért dolgozik.
Nekem az nem jó, ha olyan emberek között kell élni, akik heti háromötvenért dolgoznak. Nem akarok egy nyomortanyán élni. (Azt hittem, ezen már túl vagyunk, felfogtuk, megértettük...)

Az emberhez méltó lét fogalmát a piac nem ismeri, soha nem ismerte, a piac a háromötvenes fizetést ismeri, meg a totális környezetrombolást. Szal minek ezt ragozni? ÁrpiMűvek löki az öntelt, süket sóderét, sulykolja a hülyeséget pézért, mint egy emberszabású, bazári politikus, aszt annyi. Ez az ő munkája, így virraszt a bányában, kapálja a kukoricát, stb.: löki a bóvlit, vásározik az ócsó, kínai-import gondolatokkal.
Semmi."

A twa™Művek szerint tehát leginkább cenzúrával javíthatjuk e savanyú hely sanyarú helyzetét: cenzúrával for Better Magyarland!
Ámen.

Ez is egy vélemény. Szerencsére nem sokat nyom a latban, a kat.egyház propagandája keményebb.

Stirlitz már 1937-ben tudta, hogy a piac így működik, így lett a mesterszabó által remekbe készített SS egyenruhából gyűrött zsávoly meg kínai Hugo Boss konfekció; az ételből vitaminozott mekikaja, az irodalomból sajtó és média. Nem véletlenül mondogatta már évek óta a falaknak szibériai kunyhójában ezeket a tételeket. Ezt már Stirlitz kutyája is tudta hat éve.

Stirlitz azt is tudta, hogy tévedni sokkal kisebb bűn, mint pénzért hazudni. Pénzért azt hazudni, hogy igenis rontani kell a beteg társadalom lemaradottjainak megélhetési esélyeit, hogy emberek heti háromötvenért is elmenjenek dolgozni, ezért kampányolni aljasság.
Azért kampányolni, hogy a gyártó és a kereskedő 250%-os hasznot tudjon kihozni 150% helyett, a piac "törvényei" mögé bújni gyáva, sunyi érdekhazugság. A piacon egy minőségi szopás éppen annyit ér, mint egy minőségi grafika, vagy a twa Művek beszólásai, csak a minőségi szopásra jóval nagyobb a kereslet, mint az utóbbi kettőre együttvéve. A piacnak mindegy. Kiárulni a szerencsétleneket görénység. Gyereknemzésre buzdítani a nyomikat, hogy legyen kit háromötvenért dolgoztatni a bányában, ocsmányság. Életben tartani az embereket, hogy a gyógyszeripar is prosperáljon, förtelem. Beállni a kispolgárok szavalókórusába egy középpolgári létért, gusztustalan dolog, bár kifizetődő. De cserében eltűnik a határ a twa™Művek és a szcientológia egyház, a kat. egyház, a tolvajpolitikusok és azok között a galériások között, akik azt vallják, a művészt rosszul kell tartani. Eltűnik a határ a paraziták és a twa™Művek között...
Stirlitz már tudta. twa is tudja, és cenzúráz keményen.
De ki nem szarja le? Ki nem röhögi körbe?
Bla-bla...

A bejegyzés trackback címe:

https://stirlitzblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9518947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hairybottler 2011.05.18. 22:24:03

@kchkscak: nahát, hogy te milyen ősi dolgokat olvasol - 2008.06.13. 17:48

hairybottler 2011.05.18. 22:25:44

...olyan régi, hogy lekopott már a fejléc is, meg tulképp az összes grafikai elem.

Fenehorizont 667 2016.01.03. 19:32:08

@hairybottler:
sőt, máma ismét ráakadtam valahogy. meg is lepődtem, hogy van egy hozzászólásom alatta.

Gombperec a' Hidegló 2016.01.04. 14:40:31

OKÉ! ez már annyira régi, hogy el is felejtettem, azt a HairyBottleres bejelentkezésem, szal tulképp már ez itt itten olyan történelmi dokumentum, h levéltárba (a Széchenyibe minimum) való. Amúgy meg szegény TWA-t már sajnálom, mert abszolút belesüllyedt a középszerbe, pedig tán többre volt érdemes...

Fenehorizont 667 2016.02.12. 10:38:41

@Gombperec a' Hidegló:
én egyvalamit biztosan nem csinálok vele, és az a sajnálat :D

szerintem minden megmondóember előbb-utóbb idejut. iszonyat lélekölő állandóan fikázni. eleinte még vmennyire tiszta lelkiismerettel tudja nyomni az ember, mint vmi dühös, lobogó hajú forradalmár digitális lenyomata, de onnantól kezd el szépen, lassan halódni az egész, ahogy az első pénzecskét vagy utalást átveszi ezért cserébe. onnantól jön a lelkifurdalás, őszintétlenség, megfelelési kényszer, és az ezekből fakadó kötelező hanyatlás korszaka.
nála ez remekül nyomon követhető, mert amit a hvg-ben tol mostanában sztem min. 2x annyi pénzért, mint amennyit a cemp-től kapott (pedig az se lehetett kevés), az egy katasztrófa. képtelen vagyok végigolvasni a cikkeit, mert tudom, hogy mi lesz a közepe, a vége, és mik lesznek a pukkasztónak szánt poénok.

arról nem is beszélve, hogy már jóformán minden polgár felpukkadt legalább tizenháromszor életében. én sztem 50-szer biztosa. ebben az országban a polgárok pukkasztása is olyan ömlesztve történt, mint a rendszerváltás után minden más.
úgyhogy ezen a téren nem sok újat tud mutatni. kitalálhatna valami más irányt, de ahhoz árpád túl szervilis.

Fenehorizont 667 2016.02.12. 10:57:12

ja,és még annyi, h ugye ha valaki ad valamit, akkor azért MINDIG kér is cserébe, és a kéréseknek való ösztönös megfelelés miatt érzett szar és görcsös állapot oldására egy idő után már igencsak kevés lesz az a fajta önfelmentés, hogy neki is élni kell valamiből, és tképpen az ő fenomenális zsenijéért cserébe jogos a kis pénzecske.
főleg amikor az ebből vásárolt jó drága, mittoménmilyen típusú kocsi szélvédője mögül bámulja a fikázandó boletárokat, azaz megélhetése forrásait. onnantól már nem lesz őszinte az a fika. átvált kompenzáló dühbe, és a düh csak akkor fordítható kreativitássá, ha nem kompenzáló, hanem őszinte.
süti beállítások módosítása